Energie Monitoring Systeem

Energiemonitoring en -management voor de industrie

Energiemonitoringsystemen maken het verbruik van elektrische energie transparant én inzichtelijk. Hiermee identificeert u besparings- en optimalisatiekansen die bij uitvoering tot 20% energie besparen en operationele kosten met 30% kunnen verlagen

Kostenbesparingen en hoge betrouwbaarheid

Naast kostenbesparingen door optimalisatie van energieverbruik en procesverbetering, bieden energiemonitoringsystemen ook een hogere betrouwbaarheid van de infrastructuur en industriële installaties. Dat komt omdat de netwerkkwaliteit wordt bewaakt. Ook vergroot een systematische energiemonitoring het bewustzijn voor het daadwerkelijke energieverbruik. Energiemonitoringsystemen in combinatie met kWh-meters en power quality analysers zijn van essentieel belang bij het voldoen aan de wetgeving, zoals bijvoorbeeld de informatieplicht vanuit Wet Milieubeheer.

LIKE energy levert in samenwerking met ABB het innovatieve elektrisch distributie controlesysteem: ABB Ability ™. Dit cloud computing platform levert een volledig inzicht in de elektrische installatie door bewaking, optimalisatie, voorspelling en besturing. De toegepaste cloud-architectuur voor gegevensverzameling, verwerking en opslag is ontwikkeld samen met Microsoft om de prestaties te verbeteren en de hoogste betrouwbaarheid en veiligheid te garanderen.

LIKE energy is de juiste partner voor het realiseren van uw energieplatform van de toekomst:

• LIKE energy levert onafhankelijke advies
• Jarenlange praktische ervaring met industriële installaties en systemen
• ABB Ability ™ werkt merkonafhankelijk en is integreerbaar in vele energieverdeelsystemen
• Door analyse met ondersteuning van AI (Artificial Intelligence) is substantiële energiebesparing mogelijk
• Gebruiksvriendelijk: informatie is op elk moment, via laptop, tablet of smartphone beschikbaar

Neem vandaag contact op met de specialisten van LIKE Energy voor een toelichting of vrijblijvende (live-)demonstratie vanuit het unieke Smart City Inspiratiecentrum Eindhoven.

Energiemonitoring in de industrie

Met een energiemonitoringsysteem van LIKE energy zijn procesverbeteringen en aanzienlijke energie-inkoopbesparingen praktisch haalbare doelen.

LIKE energy werkt met het innovatieve elektrisch distributie controlesysteem ABB Ability ™. Gebaseerd op veilige cloud-technologie van Microsoft, zijn alle belangrijke gegevens continu vanaf elke locatie op laptop, tablet of smartphone inzichtelijk. Het systeem werkt merkonafhankelijk en combineert moeiteloos met vele laagspanningsverdeelsystemen.

De beste, snelste en meest aantrekkelijke manier om kennis te maken met dit veelzijdige systeem: neem direct contact met ons op voor een live demonstratie in het unieke Smart Industry inspiratiecentrum in Eindhoven.