Energie-Audit elektrische aandrijvingen
bij LIKE energy

 

Breng uw besparingspotentieel in kaart

Door middel van een doelgerichte inventarisatie van de elektrische aandrijfsystemen in uw productieproces, brengen de specialisten van LIKE energy uw besparingspotentieel in kaart. Gebruikmakend van de EIA subsidieregeling op uw investering, is een terugverdientijd van 3 jaar realistisch.

Snelle en efficiënte audit volgens ISO 50002

LIKE energy hanteert een projectmatige aanpak voor een snelle en efficiënte energie-audit. Het proces is gebaseerd op de Europese geharmoniseerde norm ISO 50002 en bestaat uit 9 duidelijke processtappen.

In 9 stappen naar een praktisch uitvoerbaar investeringsvoorstel

  • Stap 1 – Pre-screening
  • Stap 2 – Audit-meeting
  • Stap 3 – Dataverzameling
  • Stap 4 – Meetplan
  • Stap 5 – Site visit, detaillering besparingsopties
  • Stap 6 – Data-analyse
  • Stap 7 – Rapportage energie-audit
  • Stap 8 – Implementatie energiebesparende maatregelen
  • Stap 9 – Integratie resultaten in energiemanagementsysteem

Investering en subsidie

In de eindfase van het auditproces wordt nagegaan welke concrete maatregelen kunnen worden genomen en welke investeringen daarmee zijn gemoeid. LIKE energy coördineert daarbij graag het renovatie of nieuwbouwproject in samenwerking met professionele partners. Daarnaast verzorgt LIKE energy de EIA subsidieaanvraag bij RVO. Zowel de uitvoering van de audit als de investering in energiezuinige aandrijftechniek komen voor subsidie in aanmerking ter stimulering van de CO2 reductieplannen van de overheid.

LIKE energy is onafhankelijk en focust op de béste oplossing

LIKE energy levert onafhankelijk advies en werkt samen met diverse leveranciers en fabrikanten van aandrijfsystemen, pompen, ventilatoren en procesbesturingen. Zo draagt LIKE energy bij aan een professionele renovatie of nieuwbouw van een energiezuinig aandrijfsysteem. Naast een snelle terugverdientijd van uw investering, is procesoptimalisatie daarbij een van onze doelstellingen.

De LIKE energy-rapportage is onderdeel van uw energiemanagementsysteem

Na oplevering van de rapportage blijft LIKE energy u graag van dienst. Onze rapportage is conform de Europese norm ISO 50002, waarmee deze naadloos aansluit op een energiemanagementsysteem volgens ISO 50001. De LIKE energy specialist ondersteunt de opzet en inrichting van uw energie-managementsysteem.

Schrijf u nu in voor ons seminar ‘Winst op alle fronten met energiezuinige aandrijftechniek’ en ontvang de gratis LIKE energy-whitepaper

Ons seminar geeft u in 3 uur tijd een volledig inzicht in mogelijkheden van energie besparen met moderne elektrische aandrijftechniek, wetgeving en subsidiemogelijkheden. Tijdens de sessie kunt u vragen stellen aan ons deskundige panel.

In onze whitepaper vindt u alvast een voorproefje van de LIKE energy-aanpak.